CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thursday, June 18, 2009

My Working Experiance

Waa... dgr title ni mcm aku keje 2 bulan je kn.. hehe.. this time aku saje nk post psl aku keje yg 2 hari tu.. hehe...


Sbnrnye aku ni dh lame rase nk keje.. start abis SPM lg dh nk start cari keje.. ye la, aku ni slh sorg calon yg kene PLKN, tp aku x pegi.. member2 aku time tu sume mcm sbk cr keje je x kire la yg dok KL ke.. Kedah ke.. Perak ke.. mane2 je ah... tu la pasal aku nk start cr keje gak, tapi parent aku x kasi.. Bapak gua dgn tegas berkata.. "xyah la keje... rehat je kt umh.. mcm abah xleh tanggung ko je..". So aku x keje la... sehingga lah 21hb Mei 2009, aku dgn bangganye pch rekod tsebut. hehe...

Mula2..
aku saje je sembang ngan husna pasal nk keje.. die mcm x bekenan sgt la gua nk keje.. tp last2 die mcm o.k la.. Nk dijadikn cite.. ade la 1 ari tu die start cr keje, then aku pn start cr keje gak.. aku mule2 teman die gi Sushi King tempat die keje dulu tp time tu ramai org, so kitorg gi je la Time Squre tgk movie.. then gi jln2.. Tibe2.. Aku ckp.. "pe kate kte try cr keje kt cni.. mane tau dpt, dekat pn dkt, transportation pn x costly sgt.." Hmm... Dipedekkn cite kitorg dapat coz time tu ade la diorg nk wat promotion kt tgh2 tu.. So dpt la.. die jage brand UnionBay.. aku jage brand Bontton..

Tgh2.. (hehe..)
nk dijadikan cite.. kitorg mule2 kene kemas la malam tu which 20hb Mei 2009.. B4 this aku tau just dtg.. nampak tempat org wat promotion tu cun je... kemas je.. Time tu br aku tau mcm mane dr kwsn yg kosong diorg decorate2 jd tempat nk wat promotion tu... Kene pasang rak la.. hias patung la.. kene wat kuar brg2 dari kotak then susun sume la.. byk gak ah... Mlm tu je abs kemas Kol 2 a.m kot.. Kol 3 aku br sampai umah.. Esok (21hb) dh kene spi dlm kol 9:45 am..
Agak penat gak mlm tu tapi x tau nape aku xleh tido sampai la aku mandi utk gi keje..

Jap2...
B4 tu aku nk cite skit yg aku rase agak klakar la n sbb ni la aku asyik kene bahan je ngan family aku smpai skang... Ni kn 1st time aku keje.. n xtau tetibe je parent aku mcm kasi je aku keje... bapak aku kene gi Kedah 20hb tu.. B4 die gi aku pau die utk bkk acc bank Maybank.. then die kasi gak aku duit blanje utk mkn la.. duit minyak la.. die kate ni utk 10 ari la pe la.. Tp spi skang pn duit tu x abs2 lg. Haha...

Lg klakar ble aku ingat balik pengalaman nie.. Aku xtau la kalo ade promoter lain mcm aku.. Bygkn.. time 20hb tu, aku dh siap gosok 5 helai baju kmeja putih n 5 helai suar itam.. siap bersihkn n kiwi lg 3 kasut itam aku.. siap singlet pn dh ready utk each pair of shirt yg aku nk pki. Hahaha.. Ble supervisor aku ckp leh pki colour itam gak.. Aku siap tambah lg 2 kemja itam aku.. so senang cite... ape utk 1 week sume dh ready la.. Hahaha..

Nape gua x thn ?
Ni yg start aku x thn.. cbe korg imagine.. Brand bontton je sale plg byk gle.. Brand lain x spi Rm500 pn sale die, tp brand aku siap cecah rm2000 lg.. so korg imagine ah btape gle nyer aku kene lyn org.. aku rase.. tempat aku je ah sume x teratur.. gle do.. kalo korg gi tgk mane2 tempat cun je die susun kn.. kt tmpt aku jage.. sume jeans n baju sume ltk x same size n x same pattern.. gle ke ape.. pastu siap xde price tag lg.. X cam every time ade customer tanye harga, aku kene gi check code kt kertas utk tau price die plak..

Aku jelos tol ble tgk org lain yg trima gaji same ngan aku.. tp relax gle je.. leh borak2.. gelak2.. time tu aku dh rase mcm.. "Ee.. mane fair mcm ni... sbbkn management brand aku x btol.. aku ni yg kene gle2 keje..". Kt brand aku, ade 2 supervisor n sorg promoter (aku la..).. rules kt situ supervisor xleh serve customers.. So senang cite aku sorg je ah kene lyn sume org.. gle ke pe.. tp diorg tolong la aku skit2..

Lastly...
1st day dh rse penat mcm org gle.. dtg2 je pagi kene lipat n letak price tag kt lbh 100 jeans.. tu kire mcm warming up kot.. Gle tol.. balik2 je kol 10 mlm, kete kene saman la.. pe la.. Dugaan tol..

2nd day which is last day... dari pagi aku asyik monyok je.. mke masam je.. xde mood lgsg la.. Then aku call bapak aku dlm kol 5 ptg..

aku : abah..

abah: Hmm.. nape tetibe call ni.. cam mane keje..?

aku : tu la abah.. rase mcm x thn la.. bla..bla.. bla..

abah: Hehe.. tu la.. abah dh agak dh kamu x thn nyer..

aku : Bkn ape abah.. bla.. bla.. bla..

abah: Hehe.. kalo kamu nk tau.. abah n mama siap betting lg bape ari je kamu leh thn keje..

aku : cam mane ek abah ?

abah: Hmm.. cam mane lg.. brenti je la..

Hmm.. aku pn ble dgr die ckp mcm tu aku pn bncg ngan Husna.. n kitorg decide nk brenti dgn alasan ade hal kt UiTM.. haha... so tu la cam mane cte die.. haha.. Ni something yg xkn aku lupe n for sure spi tue la aku kene bahan ngan family aku pasal "working experiance" aku nie... Haha.. k.. Bye..


3 comments:

syasya said...

hahahahahahhahahahaahahah
hahahahahahahaahahahahahah
hahahahahahahahahahahahah
hahahahahahahahahahahahaha
hahahahahahahhahahahahahaha
hahahahahahahahahhaahhahahaha
hahahahahahahhahahhahahahaha....

husna huda said...

hehe.. best x..
Totally a whole new experience 4 u.. :)

kyoko said...

hahahahaaaa bersemangat waja..baju siap tuk seminggu..keje 2ari je..huhuhuhu..