CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Sunday, May 16, 2010

Journey..

Haa.. dh lame sgt2 x tls blog..

Tetibe je rase nk tls something.. hehe..

Life ?? penah x ade ade org ckp.. "ko nie xde life la..", "come on la wey.. enjoy la..", "bosan do life ko.." Hmm.. aku ckp mcm ni bkn la makne ade org ade ckp kt aku.. tp kdg2 aku sdiri rase mcm tu..

Kalo la kite dlm class mcm diam je.. x btegur ngan org sgt.. tegur pon ngan org yg dh kenal je.. tu maknenye sombong ke.. xde life ke.. hehe.. Ntah la.. sometimes i think.. org tu being born like that.. or maybe die dulu mmg gle mulut xleh dok diam.. tp skang ble dh besar die sedar skit yg life need to change a lil bit coz umur pn dh mningkat..
Kalo dlu.. kte asyik nk main je.. ngan semua org kte nk "try".. Spi bile nk jd mcm tu.. kalo kte x btegur org.. org n kwn2 kate sombong.. tp kn.. aku slalu pk, diorg suke ke kalo ditegur oleh org lain dgn niat sj je nk flirt, jage ati, nk bg diorg rase syok sdiri, bg diorg rase mcm hot stuff tp x, utk kepentingan si penegur shj n byk lg la.. To me.. it is better being honest if nk btegur.. Coz that maybe a start for a new "long term" friendship..That is my opinion la.. of course xbtol pn coz lain org, lain pemikirannye..

"Flirt".."Politic".."Pretending" bde nie slalu bcampur baur dlm life kte as a human being.. aku sdiri pon mcm tu jgk.. but i really wanna try 2 avoid it.. Gle kn.. nanti time keje pon maybe jd mcm tu jgk.. aku x caye kalo ade org yg x amal or terbuat bde nie.. hehe.. Tp tu la.. certain people might use this like a weapon or advantage that they have as a person to build a "short term" relation with people who like desperate, weak, need attention n feel like want to get along in a group. Bahaye nie.. hehe.. Tu yg kadang2 friendship x kekal lame.. coz there is no trust.. only smile outside but not inside..

To me.. Life is like a journey.. die mcm prjalanan kte dr Sgamat ke Kl tau.. dalam perjalanan tu.. kte akn berhenti kt "RnR".. pastu "makan".. dh "kenyang'.. kte truskan perjalanan.. Tp ade ke kite bawak "makanan" td tu spi KL.. xkot.. coz kalo lapar kt KL.. gi cari "makan" tempat lain kt KL.. hehe.. sure ade yg x faham kn.. poyo la aku nie.. Xpe la.. kalo fahm kang pk -ve kt aku plak.. Hehe.. xde niat lain pon tau.. Cube bayangkan or pk.. ape akn jd lg 10 thn.. lame sgt ek.. k la.. 5 thn la.. Hmm.. do we still contact our friends that now is like learn, eat, live n do everything with us ??.. If yes.. Good.. Tp.. pk blk, sedangkan skang nie pon.. ble cuti sem pon xcontact, x ajk kuar ke lpk ke pe.. ble balik umah, jupe member umah, dok ngan family, rase idup senang skit.. dh lupe dh member yg kte dok mgadap muke diorg je slame 5 bulan.. cam mane kalo dh x nampak dpn mate 5 thn.. igt nk close lg ke pe.. maybe "facebook" dpt solve a lil bit of prob nie. Hehe..

Ala.. ape yg aku rase ni mmg xde org rase or pk mcm yg aku pk pon.. org maybe pk.. janji ramai kawan dh ah.. true fren ke x tu blakang cite ah.. Asalkn kte tegur org, org pon tegur kte, gelak n enjoy same2, aku susah die kene tolong, die ssh aku tolong skit.. cukup ah.. tu kire true frend spi mati ah kot.. hehe.. ntah ah tetibe plak aku nie ckp yg bkn2.. mcm bg pluang org nk kutuk diri aku je.. hehe.. padan muke ko apac..

K la.. aku rase mcm aku dh mule mengarut sgt je.. nie just "voice in me".. x mintak org judge or trase ke pe.. just something that i want 2 tell wut i feel.. hehe.. ok.. bye..

3 comments:

husna huda said...

life is complicated..yet we must face it..
ikut org la nk kate ape kt kite, just live life ur own way.. coz believe it or not people make friends for 'something'.. only true friends not =)

munir said...

so true bro.

me_faiq said...

hey.. xsangke ade org bace.. thats wut i think la bro..
husna : maybe la kot.. but must always think +ve.. hehe..